Tanden bleken bij een specialist

Voor een stralend wit gebit kun je tanden laten witten. Dit kun je laten doen bij een tandarts, je kunt het zelf thuis doen of bij een specialist. Er zijn verschillende bleekklinieken waarbij je professioneel je tanden kunt laten bleken. Bij deze klinieken worden de behandelingen afgestemd op het gebit. Er worden in de kliniek speciale professionele middelen gebruikt die er voor zorgen dat de tanden witter worden. Er zijn verschillende methoden die bij de klinieken gebruikt worden.

PrevDent CrWR methode

Deze methode is een behandeling die voldoet aan de Europese richtlijnen die zijn opgesteld voor het bleken van je tanden. Hierbij wordt er een bleekgel op de tanden gesmeerd wat niet meer dan 6% waterstofperoxide bevat. Er wordt wat betreft de bleekgel gebruik gemaakt van een combinatie van waterstofperoxide en nano-hydroxyapatiet. Bij de methode wordt aanslag verwijderd. Ook zorgt deze methode er tegelijkertijd voor dat beschadigd tandglazuur wordt gerepareerd.

Bij de methode wordt er eerst een foto gemaakt van het gebit. Vervolgens worden de lippen en het tandvlees goed beschermd met isolatie materiaal. Hierna wordt de gel aangebracht met een speciale lamp. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een LED licht.

Kosten

Voor een PrevDent behandeling geldt een adviesprijs van rond de €400,-.

Effect

Het is afhankelijk van jouw gebit hoelang de tanden wit blijven. Gemiddeld is het resultaat van de PrevDent CrWR methode 2 tot 3 jaar zichtbaar. Uit onderzoek blijkt dat door middel van deze methoden de tanden ongeveer 9 nuances witter worden. Dit onderzoek is gedaan met behulp van de leidraad voor dentale nuances die over de hele wereld wordt gebruikt door tandartsen.

Smartbleach

Bij deze methode wordt er gebruik gemaakt van een groen laserlicht (KTP-laser) en een rode smartbleachgel. Verschillende verkleuringen in het gebit worden behandeld. Er wordt bij deze methode geen warmte gebruikt. Door de laser worden verschillende kleurmoleculen weer opgesplitst in kleinere moleculen. Zo verdwijnt de verkleuring. Het is namelijk zo dat grote kleurmoleculen licht absorberen en zo zorgen voor een verkleuring in de tanden.

De specialist reinigt de tanden eerst met een puimsteenpoeder. Hierna brengt hij een beschermend product aan op het tandvlees. Dit wordt uitgehard met een lamp. Vervolgens wordt er een bleekgel aangebracht.

Kosten

De kosten van smartbleach liggen ongeveer tussen de €600,- en €900,-

Effect

Meestal zijn verkleuringen weer pas na vier of vijf jaar zichtbaar. Afhankelijk van welke verkleuring je hebt zijn er ongeveer een of twee behandelingen nodig. De behandeling duurt meestal anderhalf uur.

Zoommethode

Bij deze methode wordt er gebruik gemaakt van een Zoom LED lamp. Er wordt een bleekgel aangebracht op de tanden. Door deze methode worden verkleuringen van het tandbeen en tandglazuur lichter. De blootgestelde huid wordt beschermd. Ook moet er tijdens de behandeling door de patiënt een veiligheidsbril gedragen worden. Na de behandeling, die ongeveer één uur duurt wordt er een fluoridebehandeling gedaan.

Kosten

De kosten van Zoom verschillen per kliniek en liggen gemiddeld tussen de €250,- en €850,-.

Effect

Uit onderzoek blijkt dat de effectiviteit van de bleekgel bij de Zoom methode met 35% wordt verhoogd. Dit betekent dat er ongeveer een dat de tanden acht tot negen tinten witter worden.

Vind een praktijk