Zorg goed voor je gebit met deze tips

Een gezond gebit is een droom van iedereen! Niet alleen om nare ingrepen aan je gebit te kunnen voorkomen, ook om je stralende, witte lach te behouden. Hoe zorg je ervoor dat de kans op complicaties aan je gebit geminimaliseerd wordt? Op welke manier voorkom je dat je tanden al snel een gele kleur krijgen? In dit artikel geven we je, samen met Tandartspraktijk Schiedam, enkele handige tips om je gebit nog beter te onderhouden!

Tip 1: combineer een tandartsbezoek met de mondhygiënist

Veel mensen kiezen voor een periodieke controle bij hun tandarts. Deze periodieke controle vindt vaak eens per jaar of eens per driekwart jaar plaats. Verstandiger is het echter om deze controle te combineren met een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist. Hoewel een mondhygiënist geen tandheelkundige behandelingen uitvoert, kan hij of zij wel tandsteen verwijderen. Zo blijft je gebit gezonder!

Tip 2: maak gebruik van tandenstokers

Het is vaak behoorlijk lastig om tandplak tussen je tanden en kiezen te verwijderen. Ook kunnen er etensresten tussen je tanden blijken steken, die je niet met een tandenborstel weg krijgt. Om deze reden kan het verstandig zijn om tandenstokers te gebruiken. Met de tandenstokers kun je heel eenvoudig tussen je tanden en kiezen komen, waarmee ontstekingen aan je tandvlees voorkomen worden.

Tip 3: poets met een elektrische tandenborstel

Steeds meer mensen stappen over op een elektrische tandenborstel. Deze eenmalige investering kan het onderhouden van je gebit een stuk eenvoudiger maken! Met een elektrische tandenborstel is het makkelijker om op lastig te bereiken plekken in je gebit te komen. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte achter je laatste kiezen, of de plekken onder de stangetjes bij je voortanden.

Door gebruik te maken van een elektrische tandenborstel hoef je zelf geen borstelende beweging meer te maken, waardoor je de focus kunt leggen op het bereiken van deze plekken.